OLGA MERTLÍKOVÁ, ředitelka Městského muzea v Jaroměři
Domnívám se, že se jedná o nedomyšlený projekt. Nebylo by ale moudré, hodit jej do koše a nepokusit se o rozumnou revizi. Systém sKaret by měl vyhovovat všem klientům bez rozdílu věku či bydliště. Jeho autoři si zatím zaslouží nejen veřejné odsouzení a také pořádnou pokutu za vyprodukovaný paskvil.

PETR LANDR, ředitel Regionálního muzea v Náchodě
Sociální karta sKarta je nepochybně velmi zajímavým projektem, který v případě, že bude dobře fungovat, může pomoci výrazně zrychlit, zjednodušit a hlavně systematizovat výplatu sociálních dávek. Je samozřejmě otázkou, do jaké míry je celý projekt připraven a zda nefunkčnost, respektive nedořešenost provázání všech součástí celého projektu, neznamená komplikaci výrazně vyšší, než jeho zrušení. Nejsem odborník na tuto oblast, ale zdá se mi, že by mohlo být řešením nechat sKartu jako jednu z možností výplaty a přejít k ní jako k jediné možnosti postupnými kroky až po doladění celého systému.

IVAN ČEŠKA, vedoucí správy objektu, Státní zámek Ratibořice
Pokud sKarta zjednoduší jejím uživatelům a úředníkům život, pokud zjednoduší byrokracii spojenou se záležitostmi, které má sKarta řešit, pokud ušetří papír, náplně do tiskáren, poštovné a čas spojený s evidencí, výkaznictvím, statistikou apod., tak nechť zůstane zachována.