„Když mě při posledních komunálních volbách obyvatelé obce dali svými hlasy důvěru, tak mají právo vědět, proč jsem rezignovala,“ zdůvodnila nám včera Hana Černá, která při volbách v říjnu 2006 získala od voličů nejvíce hlasů (140).


Důvod: Neshody ve vedení obce


„Toto velmi závažné rozhodnutí je důsledkem déletrvajících neshod ve vedení obce i v zastupitelstvu. Jen velmi těžko se hledala spolupráce ve prospěch obce. Převládají osobní invektivy, individuální jednání narušují dohodnuté postupy, což není dobré pro image naší obce k dalším subjektům i vně obce,“ odhaluje bývalá starostka důvody své rezignace. „Část zastupitelů mě v polovině loňského a na začátku tohoto roku vyzvala k opuštění funkce starostky, takže se jejich přání vlastně naplnilo,“ píše v dopise, jenž měli obyvatelé možnost si přečíst.


Pověřen řízením na tři měsíce


Zastupitelstvo pověřilo prozatimním řízením obce dosavadního místostarostu Oldřicha Bohadla, který na podzim získal od voličů 88 hlasů. „Zatím si nedovolím odhadnout, jakým směrem se situace v obci bude vyvíjet,“ odpověděl nám Oldřich Bohadlo na otázku, jak to bude dál? Prozradil nám jen, že se v současnosti vedou debaty se zástupci čtyř kandidátních listin, které mají své členy v zastupitelstvu. „Až se po konzultacích s představiteli kandidátek dobereme k nějakému závěru, tak na jeho základě budeme konat,“ uvedl Oldřich Bohadlo, který by byl rád, aby se rozhodlo během tříměsíčního období, na které ho obecní zastupitelstvo pověřilo vedením Vysokova.