Zpívat se bude před knihovnou, v případě nepříznivého počasí ve vstupní hale knihovny.

Redakci Náchodského deníku doprovodí při zpívání tradičních koled také milí malí zpěváčci z kroužků náchodského Střediska volného času Déčko a jejich rodiče. Přidat se můžete také Vy, naši čtenáři a vůbec všichni, kteří si chtějí vychutnat pohodovou atmosféru.

Vše i ve spolupráci s náchodským Déčkem. To ve vstupní hale knihovny připravilo na celý příští týden vánoční výstavu nazvanou „Děti dětem". Je na ni k zakoupení vánoční keramika, adventní dekorace, zvonečky, svíčky, medové perníčky, drobné šperky, trička, batika, přáníčka a vlastnoručně vyráběné dárečky od dětí a maminek z mateřského centra Macíček, dobrovolníků Evropské dobrovolnické služby, výtvarných a rukodělných kroužků Déčka. Vstupné na výstavu je dobrovolné, avšak podporou této akce či zakoupením výrobků návštěvníci přispějí na podporu zvířat a chovatelských aktivit Déčka, na provoz chovatelských kroužků a krmení zvířátek. „Děti dětem" je už tradiční adventní akce s charitativním podtextem. Každý výrobek má tedy dvojí přidanou hodnotu první mu dává autor, a druhou mu dává nový majitel s úmyslem přispět na dobrou věc.

Přijďte se podívat a zazpívat si spolu s námi. Vloni tuto možnost Česko zpívá koledy využilo na devadesát lidí, kteří zpívali v srdci Českého Betléma, před zámkem v Novém Městě nad Metují. Atmosféra byla příjemná a pohodová a jejího ducha nezkazil ani velký mráz. Nejinak tomu bude jistě i letos.

V hlasování na webu denik.cz a v kuponech regionálního Deníku si čtenáři přáli i Vánoce Vánoce přicházejí nejslavnější českou vánoční písničku z roku 1962. Také její slova stejně jako všech koled budou v našem regionálním Deníku otištěna ve středu 11. prosince v den společného zpívání.