Město pokračuje v modernizaci školních budov. Ještě před prázdninami schválilo zastupitelstvo investici ve výši téměř milion korun na opravu tříd a vybavení nové počítačové učebny. Tyto investice systematicky pokračují. „Schválili jsme osmdesát tisíc korun na opravu topení na prvním stupni základní školy. Plánujeme také obnovit sociální zařízení v budově druhého stupně a ve sportovní hale," řekl starosta Martin Staněk.

Tenisový areál, který je hojně využíván dětmi, rovněž projde opravami. Vznik nového kurtu a celkovou modernizaci areálu podpoří město částkou 450 tisíc korun. Další investice poputuje do místní části Zájezd. Zdejší hasiči získali 200 tisíc korun na vybudování nového topení v místní klubovně, která slouží nejen hasičům, ale také jako zázemí pro klub důchodců, sportovní organizace Ruchadlo Zájezd a mnohé další.

Zastupitelé taktéž rozhodli o záležitosti nově vybudované čtvrti v lokalitě bývalého zahradnictví Adam. Mnoho let trvající vyjednávání s vlastníkem bylo uzavřeno dohodou o odkupu infrastruktury městem. Tato dohoda umožní prodej kompletně zasíťovaných parcel už na začátku roku 2016. Zastupitelstvo tuto novou část města pojmenovalo jako Zahradní ulici.

„Ve velmi příjemné lokalitě blízko centra města, může do budoucna nalézt domov více než 20 rodin. Věříme, že tento projekt pomůže odvrácení nepříznivého trendu, kterým je pokles počtu obyvatel," uzavřel starosta Martin Staněk.

IVETA KAROUSOVÁ