Jednalo se ale o úsek pouhých tři sta padesáti metrů, kde bylo potřebné odfrézovat stávající kryt a položit nový živičný povrch.

Nepřineslo to ale komplikace, jaké se předpokládaly. Provoz na rekonstruovaném úseku probíhal obousměrně pouze s částečným omezením a stavbaři se snažili práce co nejvíce urychlit.

„Děkuji stavbařům, že dodrželi slovo a udělali všechno proto, aby byl nový asfalt položen v úseku na výjezdu z Náchoda v co nejkratší době! Povedlo se do týdne, díky…," okomentoval tempo stavební firmy starosta Náchoda Jan Birke.

Nevěřícně okomentoval rychlost rekonstrukce na internetu Marek Semerák: „Koukal jsem na ceduli jestli tam je napsáno Náchod nebo Bradavice."

Rychlost prací překvapila hodně řidičů i místních obyvatel. Největší problém, a to přetíženou mezinárodní silnici, se tím nevyřeší.

„Je to dobré, ale radši bych viděl již takto obchvat Náchoda než kamiony na této silnici," posteskl si v diskusi František Rázl.

Další práce na průtahu Náchodem jsou v plném tempu. Stavbaři už dělají na silnici podloží a připravují vše na pokládku finálního povrchu. Rekonstruované úseky budou zprovozněny na konci listopadu.