Kam letos pojedeme? Kdy vyrazíme? Letecky, autobusem, autem nebo na kole? Kolik korun do dovolené investujeme? Můžeme na dovolence nějak ušetřit?
Možností, jak a kde ušetřit – jednak při samotném výběru dovolené, jednak přímo na rekreaci – je mnoho. Náchodský deník v této souvislosti oslovil několik lidí, kteří se s námi o svoje zkušenosti podělili.

Chystáte se v létě na dovolenou? Znáte způsob, jak ušetřit?

Katka Škopová, Náchod
Člověk může na dovolené ušetřit mnoha způsoby, například si lze dopředu nakoupit vlastní jídlo v Čechách, které si vezme do zahraničí s sebou.



Petra Hrušková, Police nad Metují
Můj názor je, že na dovolené se šetřit nemá! Člověk si má aspoň jednou za rok pořádně odpočinout a ne si něco odpírat. Kdo na dovolenou nemá, ať na ni nejezdí!



Simona Gajdošová, Náchod
My se vzhledem k dětem jezdíme válet k moři. Aktivní dovolená nám moc nehrozí. Vybíráme dle destinace, hotelu a také podle cestovek, které mají animační kluby.



Eva Benešová, Náchod
Jak ušetřit na dovolené? Třeba odjet takzvaně na poslední chvíli. Cestovky nabízejí mnoho těchto zájezdů, letos některý z nich využijeme asi i my.



Eva Umlaufová, Velké Poříčí
Mně nějaká dovolená – třeba u moře – určitě nehrozí, jako matka samoživitelka si to bohužel nemůžu dovolit. Dnešní platy k tomu nejsou přizpůsobeny.



Jiří Sýkora, Dobruška
Ušetřit na dovolené se může třeba tak, že si člověk koupí levnější benzín – například v Polsku, vezme si s sebou jídlo či bude ubytovaný u známých.