Tématem, kterému se po celé pololetí věkově pokročilejší studenti věnovali, byla Čínská medicína v naší zahrádce. „Tento semestr byl již čtvrtým v pořadí a zájem lidí je čím dál větší. Začínali jsme se třiceti zájemci a nyní již jich bylo více než čtyřicet. Všichni ukončili zimní semestr úspěšně a devadesát procent posluchačů splnilo povinné testy bezchybně!" uvedl vedoucí Oddělení školství, kultury a sportu Městského úřadu Nového Města nad Metují Václav Kupka.

Zabývat se budou svými předky

Studentům ve stejný den skončil jeden, ale hned i začal semestr druhý, tedy letní. Pro ten si vybrali téma Genealogie, hledáme své předky. „Zájem o toto téma je velký, přihlášeno už je třicet devět osob," doplnil s radostí Václav Kupka.

Studium je určeno posluchačům, kteří mají buď status důchodce, případně invalidního důchodce, a to bez rozdílu věku, nebo v době studia nezaměstnaným osobám nad padesát let. Jedná se o vzdělávání formou video přednášek. Projekt je zastřešován Provozně ekonomickou fakultou České zemědělské univerzity Praha.

Absolventi zimního semestru Univerzity třetího věku dostali osvědčení.