Dlouhodobí dobrovolní dárci této vzácné tekutiny, bydlící nejen přímo v Polici, ale také v okolních obcích, zde za svůj záslužný čin převzali bronzové, stříbrné a zlaté Janského plakety i drobný dárek. „Plakety, jež dostáváte, znamenají mnoho odběrů. Je to mnoho kapiček krve a mnoho času i obětavosti z vaší strany. Velmi vám děkuji,“ promluvila k účastníkům předsedkyně Oblastního spolku Českého červeného kříže Lenka Zelená.


Poté se již přistoupilo k samotnému oceňování. Bronzovou plaketu za deset bezpříspěvkových odběrů obdrželi z Police Markéta Bahníková, Kateřina Havsová, Marcela Hrušková, Dagmar Třešňáková a Jindřich Pejskar. Z Pěkova to pak byli Božena Kadidlová a David Ther, z Radešova Alena Pechová, ze Žďáru nad Metují Zdeněk Šimek, ze Suchého Dolu Soňa Baldrychová, ze Slavného Jitka Navrátilová a z Bukovice Vladislav Partel a Pavlína Fulková.
Stříbrnou plaketu za 20 odběrů si zasloužili z Police nad Metují Dagmar Hambálková, Libuše Hrušková, Helena Králová, Vladimír Cinka, Petr Nývlt a Marek Teuner. Ze Žďáru nad Metují pak ocenění převzali Michal Bandurič a Luboš Šorfa, z České Metuje Pavel Stiller a ze Suchého Dolu Tomáš Vítek.
Zlatou plaketou za 40 odběrů se mohou chlubit David Král a Jan Pohl z Police , Elena Krausová z Velkých Petrovic, Jaromíra Tůmová ze Žďáru nad Metují a Bohumil Zemánek z Bělého.


„Vím, že krev je hodně potřeba, a tak proč nepomoci. Svůj první odběr jsme absolvoval v roce 1992. Pokud nenastane nějaký problém, jsem připraven v dobrovolném dárcovství pokračovat dál,“ uvedl Bohumil Zemánek.