O „Povedených prázdninách se Spejblem a Hurvínkem" se děti bavily celý týden s Hurvínkem a Máničkou, nezapomnělo se ani na pana Spejbla s bábinkou a psíka Žeryka. „Děti se seznámily nejen s našimi celosvětově proslulými loutkovými hrdiny a jejich příběhy, ale absolvovaly i Hurvínkovy koloběžkové závody, výlet do Houbohled či přespání v Déčku a další povedené kousky a cvičení," popsala Tereza Išová ze SVČ Déčko. Prozradila, že společně navštívili také zákulisí náchodské loutkové scény Dětem pro radost, kde měly možnost vidět různé podoby loutek a vyzkoušet si i způsob práce s nimi.

Naopak opička Žofka, neboli slečna Orangutanová, vzala zase děti mezi své zvířecí kamarády, a její tábor se jmenoval „S Žofkou do zoo". Jak to chodí v zoo a co na to říkají zvířata? „Díky Žofce, jejím animovaným příběhům i díky jejím kamarádům z party si děti přiblížily svět a život zvířat, nejen aby poznaly rozdílné obyvatele z exotických zemi a jejich rozdílné povahy a potřeby. Něco se přiučily i o lidech," přiblížila tábor Išová.

Žofka uspořádala v zoo karneval, sportovní den i výlet do divočiny.

Na obou táborech se pobavili děti i rodiče, například při tradičním závěrečném programu ať už formou kulturního zážitku při vystoupení dětí nebo pro společném plnění různorodých aktivit po zahradě Déčka jako v zoologické zahradě.