„Cílem a smyslem tohoto festivalu je odstranit různé komunikační bariery. Má umožnit dětem zažít co největší radost a úspěch. Mohou udělat radost nejenom sobě, ale i svým kamarádům ze speciálních škol i škol běžného typu. To se, myslím, povedlo," řekl Ivo Feistauer, prezident festivalu a ředitel ZŠ a MŠ Josefa Zemana.

Se svými tanečními vystoupeními se během dopoledne předvedly děti ze ZŠ Kladská Broumov, ZŠ a PŠ Dvůr Králové nad Labem, ZŠS Jaroměř, ZŠ a PrŠ z Trutnova či ZŠS Opočenská z Dobrušky. Divadelní vystoupení Mauglí představily děti ze ZŠS NONA Nové Město nad Metují.Děti ze ZŠ a MŠ J. Zemana + kamarádi ze Stacionáře cesta předvedli divadelní vystoupení s názvem Holky z naší školky na diskotékové hity 80. let. Vystoupení si připravili i žáci ze dvou škol z Polska, Osrodku Szkolno Wychowawczy a Zespolu Szkol Specjalnych w Klodzku.

„Atmosféra je výborná a velice pěkná už čtyři roky. Mám pocit, že rok od roku graduje. Je to hodně spontánní. Je radost pozorovat děti, které se i přes svůj hendikep dokáží odreagovat, pobavit se a zapomenout třeba i na chvíli na jejich starosti, které my zdraví někdy nevnímáme," dodal Ivo Feistauer.

Festival zahájil náchodský starosta Jan Birke. Akci uváděl David Novotný a zpěvačka Michaela Nosková. Zazpíval Jan Bendig, své umění předvedl a dětem rozdal radost náchodský kouzelník Miloš Malý. Mezi porotci nechyběla například poslankyně Soňa Marková, místostarostka Drahomíra Benešová, ředitel Českého rozhlasu Hradec Králové Jiří Kánský či šéfredaktor Náchodského deníku.

Obdivuhodná je práce všech, kteří se hendikepovaným dětem věnují a ještě s nimi dokázali pro radost všech nacvičit příjemná vystoupení.