Úderem patnácté hodiny vyšel od školky masopustní průvod, v jehož čele vyhrával Dechový orchestr mladých z hronovské základní umělecké školy pod vedením Miloše Meiera. Průvod masek prošel celým městysem a lákal do svých řad další zájemce, aby si šli společně užít masopustní veselí. Cílem byla místní sokolovna, kde byl pro děti připraven bohatý program plný her a soutěží a kde nechyběla ani pořádná diskotéka.

Na sále se po přivítání ředitelkou školky Blaženou Baštovou rozjelo pravé masopustní veselí. V odpoledním programu čekala na děti řada her a soutěží, kde na každého po splnění úkolu čekala sladká odměna. To byl impuls pro velké množství všemožně zamaskovaných dětí, a ne jen z poříčské školky, aby se s plným nasazením pustily do soutěžení. Ty, kteří už měly všechny disciplíny splněny, zaplnily parket a pustily se v rytmu disko do bujarého tance. Samozřejmostí bylo i bohaté občerstvení a výborné domácí koblihy.

Pro děti to byla výborná možnost, jak se pořádně vyřádit a v podvečer, když program končil, tak domů odcházely všichni značně unaveni, ale spokojeni.