„Ze 79 došlých filmů nám po „zásahu" výběrové komise zůstalo 48 snímků, které se budou ucházet o přízeň diváků," uvedla Marie Jirmannová, ředitelka festivalu a pokračovala: „Kromě promítání jsou už nachystány i další akce, jako třeba Rock Point Český pohár v Boulderingu a Mistrovství ČR mládeže v Boulderingu, závod pro děti nazvaný Ocún Boulder park či již tradiční Běh Teplickými skalami. Chybět nebude ani bohoslužba za zemřelé horolezce."

Součástí festivalu, na který má dorazit i řada zajímavých hostů, budou také koncerty. Během čtyř dní se tu představí Anna K. & Band, kapely Abraxas, Pumpa, Queens Of Everything, Vyhoukaná sowa nebo Echt! Připravena je i výstava fotografií Víta Ludvíka a Ivo Sedláčka.

Ředitelka Jirmannová se také zmínila, že v letošním roce bude platit stejný systém stanování a parkování jako vloni, nebude tedy už možné využívat jako dříve místa v centru města nebo v městském parku.

„Místo toho jsme připravili několik náhradních možností, kde mohou lidé stanovat a parkovat bezplatně a na dostatečném prostranství tak, aby centrum a park zůstaly volně průjezdné pro zásobování, záchranáře a další důležitou dopravu. Na náměstí a některých dalších označených komunikacích bude zákaz stání i zastavení. A do městského parku bude zákaz vjezdu. Všechna prostranství na parkování a stanování ale budou řádně označena, navíc tu budou i hlídky našich pracovníků, které lidem v případě nejasností poradí a doporučí vhodné místo," připojila ředitelka festivalu.

Běh Teplickými skalami

neděle 28. srpna od 09:30 hodin
Poprvé se uskutečnil v roce 1994 v rámci obnoveného Horolezeckého filmového festivalu v Teplicích nad Metují. Od té doby se koná každoročně jako součást sportovního programu festivalu. Trať závodu je dlouhá 11 kilometrů a vede nejatraktivnějšími úseky Teplického skalního města.