„Jsem rád, že se nakonec podařilo dodržet harmonogram prací a v termínu plně obnovit dopravu na hlavních průtazích městem. Uleví se tak nejen řidičům, ale i obyvatelům města," řekl starosta Náchoda Jan Birke. V průběhu srpna budou ještě probíhat dokončovací práce na chodnících a drobné terénní úpravy.

Tím ale stavební práce na náchodském dopravním koridoru pro tento rok nekončí. V letošním roce ještě čeká na řidiče další dopravní omezení. Na podzim je naplánovaná rekonstrukce povrchu vozovky v ulici Pražská na výjezdu z Náchoda směrem na Vysokov a ulice Polská od křižovatky Pod Montací směrem k polským hranicím.

Na zmíněných úsecích budou stavební práce probíhat za provozu a doprava bude svedena do jednoho jízdního pruhu. Pouze na silnici Polská bude zřejmě využito přilehlých komunikací, kde budou vedeny objízdné trasy. To je ale prozatím ještě v řešení.

„Největší zátěž na řidiče, ale i na obyvatele města čeká v příštím roce. To se začne kompletně rekonstruovat kruhová křižovatka u Čedoku. Jelikož se jedná o velmi vytíženou mezinárodní komunikaci, tak bude průjezd Náchodem hodně omezený a složitý a objízdné trasy přetížené," informovala Nina Adlof z městského úřadu.