„Minimálně do poloviny srpna zde budou probíhat dokončovací práce mimo komunikaci," informovala starostka Police nad Metují Ida Jenková. „Musím poděkovat všem zúčastněným, kteří i přes zákulisní intriky pochopili můj nekompromisní požadavek a udělali vše pro to, aby se 21. července začalo přes Bukovici opět jezdit," dodala starostka.

Průjezd na sever regionu ale nezůstane zcela bez komplikací nadlouho. Na řidiče čeká od 4. srpna další omezení, neboť začne rekonstrukce silnice III/30322 mezi obcemi Pěkov a Lachov. Do Teplic nad Metují se tak začne jezdit po objízdné trase přes Žďár nad Metují, Českou Metuji a Dědov. Od Broumova pak přes Jetřichov a Bohdašín. Tato uzavírka je naplánovaná do 28. září.

Dotkne se především obcí na objízdných trasách. Oprava silnice v Bukovici se dotkla ale i města Police. Především díky těžko kontrolovatelnému a stupňujícímu se průjezdu místní částí, takzvanou Čukotkou.

„Jednalo se o velmi nebezpečný a nepřehledný úsek, kde si řidiči neoprávněně zkracovali cestu. Státní a městská policie zde prováděly časté kontroly. Mnohdy ale byly bezmocné…," uvedla starostka.

„Jsem přinejmenším ráda, že je akce u konce. Vše se obešlo bez větších karambolů, vážných dopravních nehod a zranění. Děkuji také všem občanům za trpělivost. Především těm, kterým objízdné trasy prodlužovaly potřebné dojíždějí za prací. Dík patří také občanům obcí Policka, v Hlavňově, Suchém Dole, Žďáru nad Metují a České Metuji, za zvládnutí nelehkého období na objížďkách," dodala starostka.

O tom, zda se cesta přes Bukovici otevře, se do poslední chvíle tak trochu spekulovalo. Jeden ze čtenářů v diskusi na internetu napsal, že díky za to, že vše dopadlo včas, patří právě polické starostce: „…Každý den chodila na stavbu a prosila, aby spěchali…"