Pro ty, kteří si na takovou vzdálenost netroufli, byly připraveny ještě trasy na 68, 50, 34, 23 a 15 kilometrů. Celkem tak akce využila necelá třicítka zájemců.

První do cíle dorazil po osmi hodinách Jan Miewald, který startoval v Broumově a vybral si trasu dlouhou 34 kilometrů.

„Vycházel jsem v osm ráno z Broumova. Šlo se velmi dobře. Šel jsem sám a udělal jsem si pěknou sobotní procházku. Počasí přálo, tak jsem spokojený. Jinak chodím každou sobotu, tak jsem zvyklý. Teď se tady stavím ještě u kamaráda a zase půjdu zpátky domů do Broumova pěšky. Tak budu mít v nohách skoro sedmdesát kilometrů," svěřil se Jan Miewald po příchodu do cíle, který byl v červenokostelecké sokolovně.

Další v cíli se objevil první stovkař, kterému na zdolání trasy stačilo sedmnáct hodin.

„Na trasu jsem vyrazil o půlnoci z Kostelce. Po celou dobu se šlo dobře. Bylo příjemné počasí a to i v noci. Nepršelo, nebyla zima, bylo tak akorát. Žádná krize na trase také nebyla. Celou cestu jsem šel sám, mám to tak raději. Když je někdo rychlejší, tak se musí dohánět a pomalejšího zase musím táhnout, a tak chodím nejraději sólo. Na trase bylo značné převýšení, ale jsem zvyklý chodit, tak mně to nevadí. Musí na to být ale dobrá kondice. Nejhorší to je vždy po ránu, když vychází sluníčko, to se chce spát. Řeším to tak, že když už cítím velkou únavu, tak si chvíli sednu na bobek, zavřu oči a můžu v klidu pokračovat dál. Jinak na trase neodpočívám," podělil se se zážitky Zdeněk Koukol z Náchoda.

Stokilometrových tratí už má za sebou okolo devadesáti. Letos má ještě několik pochodů naplánovaných a příští rok by si mohl dosáhnout na svůj plánovaný cíl. „Chtěl bych to dotáhnout alespoň do stovky," dodal Koukol.

„V letošním roce nebyla účast taková, jak jsme zvyklí z minulých let. Příčinou byla asi ne zrovna příznivá předpověď počasí, která se naštěstí nevyplnila. Každým rokem byla účast okolo padesátky účastníků a letos to je asi polovina. Jinak jsme ale jako pořadatelé spokojeni," uvedl Vladimír Červený z pořadatelského klubu českých turistů.