Na chodbách a v některých pokojích se tady kupříkladu měnily podlahové krytiny, upravovala se sociální zařízení pro pacienty. „Oprava byla nutná. Stávající stav byl nevyhovující, koupelny a WC už nestačily současným požadavkům péče o seniory," přiznala zástupkyně hlavní sestry pro následnou a dlouhodobou péči Jana Morávková.

Mají nové myčky

Vylepšením prošly i zdejší kuchyňky. Ty jsou již na obou patrech vybaveny nejen myčkami, ale i potřebným nádobím.

„Hlavním cílem těchto úprav bylo zkvalitnění poskytované zdravotní péče na odděleních a celkové zvýšení bezpečnosti a standardu pro hospitalizované pacienty," uvedl Zbyněk Chotěborský, předseda představenstva Oblastní nemocnice Náchod.

Přínos pro personál

I další úpravy přinesly podle mluvčí zdravotnického zařízení Hany Voborníkové mnoho pozitivních změn. Sanitářům se kupříkladu vytvořilo zcela nové zázemí včetně sociálního zařízení. Do pracoven sester byly zase nainstalovány nové pracovní linky pro ukládání spotřebního materiálu. „V příštích dnech bude ještě proveden nový nátěr schodiště a zábradlí," doplnila Hana Voborníková.

Jaroměřská léčebna dlouhodobě nemocných zajišťuje komplexní léčebnou a ošetřovatelskou péči. Její nedílnou součástí je také péče rehabilitační.