Už tuto středu 28. září, na státní svátek, pořádá Český horolezecký svaz jedinečnou akci, kdy si bude mít možnost veřejnost vyzkoušet lezení na pískovcové věži v Třešňové rokli nedaleko obce Slavný na Broumovsku.

Akce je součástí mezinárodního projektu Climbing for Everybody.

V průběhu dne si bude možné pod vedením zkušených instruktorů vyzkoušet vylézt na několik pískovcových věží a naučit se také jak se bezpečně dostat dolů.

„V duchu horolezeckého kamarádství na laně se pokusíme odpoledne spojit co nejvíce lezců jedním lanem, kteří postupně vystoupí na jednu věž a slaní z ní. Výkon je přihlášen do České knihy rekordů. Zúčastnit se ho mohou všichni, kdo předtím v průběhu dne zdolali alespoň jednu z lezeckých cest," informovala organizátorka Marie Jirmanová.

Veškeré vybavení si bude možné na místě zapůjčit. Je pouze zapotřebí se předem zaregistrovat na stránkách webu: horosvaz.cz. Kromě hezkých zážitků si každý účastník odnese i potvrzení, že se rekordního pokusu účastnil.

Možnost parkování bude v obci Slavný, kde bude z parkoviště značená cesta do Třešňové rokle. Akce se bude konat pouze za příznivého počasí bez deště, a to od 10.00 do 17.00 hodin. Pokus o rekord bude v 15.00 hodin.