Hřiště by měla sloužit nejen základní škole, ale také veřejnosti s tím, že město zajistí správu a údržbu celého areálu. S tím vyslovila souhlas Valná hromada TJ Jiskra. Ještě než se rozproudila debata vystoupil zastupitel Vladimír Šebesta, který ve svém proslovu hned na úvod prohlásil, že s tímto darem nesouhlasí. „Město tím zahajuje skrytý sponzoring oddílu TJ Jiskra,“ domnívá se zastupitel. Podle předsedy TJ Jiskra Jaroslava Zítka v současné době hřiště využívá škola a klub RSCM. „Fotbal do České Skalice patří. Hřiště by se měla zachovat hlavně kvůli dětem, aby měly kde sportovat. Nejsme schopni dále financovat fotbal i údržbu areálu,“ tvrdí předesda fotbalového klubu. Zastupitel Šebesta však argumentuje tím, že by tedy město mělo převzít také péči například o sokolovnu.


Jeho kolega Jaroslav Ošťádal je toho názoru, že ostatní města podporují sport daleko více než Česká Skalice. „Město by mělo vlastnit sportoviště a starat se o jejich údržbu,“ uvedl Ošťádal.


Zastupitelka Jiřina Sedláková se domnívá, že je pro školu dobře, když hřiště bude vlastnit město. Školní mládeží hojně využívané spodní hřiště však není v ideálním stavu. „My to hřiště potřebujeme využívat v lepším stavu než momentálně je,“ prohlásila na zastupitelstvu přítomná učitelka základní školy.


Zastupitelé nakonec přijetí daru včetně budov odsouhlasili. To se však nezamlouvalo bývalému starostovi Petru Fejfarovi, který se nechal slyšet, že ve městě neexistuje koncepce sportu. „Zastupitelstvo schválilo návrh na bezúplatný převod fotbalového hřiště od TJ Jiskra Česká Skalice na město. Nejde ale prioritně o právo vlastnické, ale o povinnost se o hřiště starat, udržovat ho a investovat do něj ročně v řádech statisíců až milionu korun. Chvályhodná podpora sportu - na první pohled. Za peníze všech občanů města – taková je realita. Rozhodnutí je to naprosto bezkoncepční. Já doufám, že na městský, tedy náš stadion, nebude město vybírat vstupné. Vždyť jsme si ho už ve svých daních zaplatili,“ komentuje přijetí daru Fejfar.