Absolutními vítězi se stali František Vanžura se psem Flashem z Častolovic, kteří vyhráli kategorii ZVV1 před Pavlem Jurištou (Franco) a Evou Jurištovou ml. (Agassie – všichni Hronov). „Z dvojnásobného vítězství mám velkou radost. Potvrdilo se pravidlo, že i malý pes dokáže dělat velké kousky,“ řekl po závodech František Vanžura.

V kategorii ZM si nejlépe vedli Michal Borkovec – Rambo před Zuzanou Jimanovou (Brixi – všichni Náchod) a Tomaszem Ralskim (Teri - Wroclav, PL).
V kategorii ZZO se na prvních třech místech se stejným počtem bodů umístili Helena Tryznová (Dookie – Olomouc), Veronika Borkovcová (Angela – Náchod) a Ladislav Vavřena (Arny – Hronov). V této kategorii soutěžila i nejmladší sedmiletá závodnice – místní členka Anička Součková, která byla nakonec desátá.


59 dvojic čekaly náročné disciplíny


V jednotlivých disciplínách bylo potřebné zvládnout poslušnost a ovládání psa, aport, zdolávání překážek a nejatraktivnější, ale zároveň nejtěžší disciplínu – obranu. Vše hodnotili rozhodčí s národní akreditací Luboš Jánský z Hradce Králové a Petr Vyčítal z Vysokého Mýta: „Výkony všech soutěžících byly velmi vyrovnané, což se promítlo i do těsných výsledků, všichni přistupovali ke všem disciplínám zodpovědně a vše se odehrálo v duchu fair-play.“ Při obranářské disciplíně spolupracovali jako figuranti Ladislav Baťka z Nového Bydžova a Jaroslav Korityák z Hronova

S průběhem soutěží byl spokojený i ředitel závodů Pavel Jurišta, který Náchodskému deníku řekl: „Největší poděkování si zaslouží všichni členové naší organizace, kteří zajišťovali organizaci závodu a postarali se i o žaludky všech, kteří na závody zavítali. Poděkovat si zaslouží rozhodčí a figuranti, kteří trpělivě asistovali při obranářských disciplínách a zejména sponzoři, bez kterých bychom tyto závody nebyli schopni uspořádat.“ (Jiří Mach)