Jedna z představitelek sídla benátského parlamentu paláce Ferro Fini Antonella Lazzarini například uvedla: „Tohle místo je velmi důležité pro každou takovou iniciativu, neboť je to dům Benátčanů. Mezi těmi všemi muzei či galeriemi, palác Ferro Fini je důležitý pro všechen benátský lid. Jsme velmi hrdí, že Petr Novák u nás vystavuje své sochy. Palác Ferro Fini je vůbec jedno z nejlepších míst, kde může své umění vystavovat. Je to pro něho velká šance. Není zvykem, aby Benátky, a zvláště palác Ferro Fini, otevíral své dveře zahraničním umělcům. On ale prokázal svoji lásku k našemu kraji. Je to takový náš benátský syn."

Kunsthistorik a kurátor výstavy Mario Guderzo zase píše: „Novák vyjadřuje důstojně sebe samého, svůj vztah se světem, s okolím, se zemí a s člověkem, jakožto unikátní bytostí. On se zná a zná i člověka s jeho záhadným bohatstvím a uchopuje je ve chvíli, kdy se odhaluje i skrývá, přičemž udržuje tajemné aspekty, neprobádané a neprobádatelné, které se zjevují jeho intuici umělce, jeho vřelé představivosti velikého vizionáře, která je neodvratně spojena se silnou existenciální emocí, intensivní, bez předsudků. I přesto je vždy schopný nalézat zlatou míru, čas od času rozličnou, ale okamžitě rozeznatelnou, na jejímž základě vytváří výjev, sestavuje příběh."

A chválou nešetří ani předseda Regionální rady Benátska Clodovaldo Ruffato, který dokonce poznamenal: „Nesmírně nás těší, že můžeme v Benátkách přivítat sbírku prací Petra Nováka, jednoho z největších žijících sochařů Evropy. V Itálii je možná stále ještě málo znám, ale jeho život a umění jej velmi úzce pojí s Benátskem. Je to nesmírně laskavý a hluboký člověk, který spojuje svou mimořádnou vnímavost s pokorným přístupem ke skutečnosti, k lidem, k umění." (bro)