Budou hledat loupežnický poklad

Broumov má v Domě dětí a mládeže (DDM) Ulita připraven rozmanitý program na celé jarní prázdniny. V úterý se děti mohou zúčastnit akce „Vaříme prázdninový oběd“. Ve středu je pro ně připraven „Pěší výlet na Hvězdu aneb loupežnický poklad Broumovských skal“, kde se bude pátrat po pokladu.

“I my máme na každý den nějakou akci,“ říká ředitel DDM Klíč v Jaroměři Martin Kříž. V pondělí se děti vydají do Hradce Králové do Planetária a do aquaparku. „V pátek jedeme do Jičína do muzea, podívat se na interaktivní expozici. Je dobré, že si návštěvníci s exponáty mohou hrát a sáhnout si na ně,“ pochvaloval si Kříž.

Hronovský DDM Domino má pro caparty přichystán též bohatý program. Úterý je věnováno lezení na horolezecké stěně či hrám na PC. Středa bude ve znamení sportu. V tělocvičně si malí sportovci zahrají spoustu her.

Se Stonožkou za zvířátky

V DDM Stonožka v Nové Městě nad Metují se děti mohou těšit na pondělní „Den se zvířátky“. Podívají se na zvířátka v klubovně Stonožky a zúčastní se soutěží na téma příroda. „V úterý je připraven den inspirovaný českými pohádkami. Děti si zahrají pohádkové hry a soutěže a vyrobí si pohádkové postavičky z papíru,“ tvrdí ředitelka DDM Stonožka Dagmar Rudolfová.

Lucie Mádrová