Své o tom ví Irena Kučerová z Červeného Kostelce, která se musela kvůli kamionům alespoň na čas přestěhovat. Paní Kučerová bydlí v přízemním bytě v ulici Náchodská a zrovna u jejích oken byly kvůli objížďce postaveny semafory, které řídí provoz projíždějících vozů.

„Kamiony projížděly čtyři metry od místa kde spím. Nejhorší byl hluk - když stojí na červené, pak odbrzdí a než se trochu rozjedou tak několikrát přeřadí,” má nedobrovolně naposlouchané chování těžkých vozů.

„Pokusila jsem se usínat tam, kde se spát nedá, do práce jsem chodila nevyspalá, se soustavnou bolestí hlavy a hučením v uších. Je mi 51 let a organismus v tomto věku nemá tak regenerační schopnosti jako ve čtyřiceti,” vysvětlovala Irena Kučerová, proč se s žádostí o pomoc obrátila na červenokosteleckou radnici.

A ta k její prosbě nebyla hluchá. „Město mi poskytlo volný byt na přespání. Je to o patro výše ve stejném domě, kde bydlím. Využívám tam jednu místnost s okny do dvora jako ložnici,” pochvaluje si vstřícnost červenokostelecké radnice Irena Kučerová. O bezplatném zapůjčení rozhodla před dvěma týdny ze dne na den městská rada.

Objížďka už má trvat jen několik posledních dní - podle harmonogramu do konce října. Hlavní tah od Hradce Králové na Náchod se opět otevře dopravě a kamiony se vrátí do svých zaběhlých kolejí a Irena Kučerová se bude tak moc vrátit zpátky do svého.