Mezi sportovní zařízení, která jsou v letních měsících v našem regionu hojně navštěvována, patří i náchodské Jiráskovo koupaliště, nacházející se na sídlišti Plhov.

„V roce 2015 byla sezona Jiráskova koupaliště zahájena 13. června. Letos jsme zahajovali už 11. června," informovala Jaroslava Justová, ředitelka organizace Sportovní zařízení města Náchoda, která koupaliště provozuje.

„Návštěvnost v červnu 2015 byla pouze 561 osob, nyní jich tu bylo už 2172, ale ani to není mnoho. V červnu navíc bylo 10 dní vzhledem ke špatnému počasí zcela bez návštěvnosti. Bohužel ani teď nám zatím počasí moc nepřeje, teplotní výkyvy a bouřky návštěvnosti koupaliště nepřidávají," doplnila.

Na koupališti proběhne 31. července akce, během níž bude možné ochutnat naslepo vzorky slazených limonád.

Loňské počasí v červenci a srpnu bylo opravdu výjimečné. Sezonu sportoviště ukončilo až 13. září. Během letních měsíců sem zavítalo celkem 27.861 návštěvníků, z toho 561 v červnu, 11.636 v červenci, 15.255 v srpnu a 409 v září.

Nedávno byla do plaveckého areálu v Náchodě na Plhově umístěna i knihobudka. Jedná se o barevnou skříňku, která návštěvníkům koupaliště umožňuje, aby si z ní vzali a přečetli jakoukoliv zde nabízenou literaturu.

„Knihobudku navštěvují více děti než dospělí. Nejedná se o žádný masový zájem, ale svoje příznivce si knihobudka již našla," podotkla Justová.