Už devátý ročník Kuličkiády, dříve mezi dětmi oblíbené a běžné hry cvrnkání kuliček, uspořádalo občanské sdružení TEAM z Jaroměře v sobotu u rybníku Brodský. V každém kole se hrály tři hry se třemi kuličkami.

„Turnaje v kuličkiádě jsme začali pořádat okolo roku 2000 ještě jako svobodní mladíci, čímž jsme se vraceli do dětských let a vždy u toho byla spousta legrace. Po čase jsme se oženili a přišli na svět naše děti, a tak aktivita na čas ustala. Turnaje jsme opět obnovili v roce 2010 a to se jich začaly účastnit i naše děti. Byl to záměr, abychom jim ukázali, jak jsme se v jejich letech bavili my. Pro některé to je něco zvláštního a leckdy nemohou pochopit, jak jsme se tímto mohli bavit. To že tenkrát ještě žádný počítač, internet ani facebook nebyli, je pro ně jako sci-fi a středověk. Většina turnajů se odehrála ve Stárkově v táboře Pod Visákem a v okolním regionu, na Broďáku tento turnaj pořádáme letos poprvé. Většina hráčů je z Červeného Kostelce, tak to tady domluvili," povyprávěl o historii turnaje hlavní pořadatel Tomáš Kudry.

Soutěžilo se ve třech kategoriích rozdělených na děti do osmi let, teenageři od devíti do osmnácti let a dospělé, bez rozdílu pohlaví. Vítězové si odnesli poháry s logem turnaje a každý soutěžící ještě obdržel na památku půllitr.

Podle Kudry je účast v posledních ročnících přibližně stejná.