Romantika v zámku

Ve tomto duchu proběhla o uplynulém víkendu v romantických prostorách novoměstského zámku i Svatební Valentýnská výstava.

„Pořádat svatební výstavu bylo vždy mým snem, který se mi daří nejen snít, ale již třináctým rokem prožívat," říká Jitka Leixnerová Brandejsová, majitelka pořádající agentury a připojuje: „Protože má svatební agentura působí v Novém Městě nad Metují, byl zdejší krásný zámek jasnou volbou pro pořádání takovéto akce. A proč se akce koná vždy na Valentýna? Kdy jindy pozvat všechny zamilované, než v tento den…"

Lákalo se do věže

Už z náměstí bylo patrné, jakou výstavu zámek hostí. Pozornost kolemjdoucích poutaly svatebně vyzdobené automobily, hned po vstupu do objektu, tedy na prvním nádvoří, do slavnostní atmosféry vtahovala i další působivá dekorace či tóny skladeb, které jejich autoři složili právě k tomuto zásadnímu životnímu zlomu. Bohatá výzdoba nechyběla ani v okolí točitého schodiště zámecké věže, čímž odváděla pozornost od přemíry schodů, které bylo nutné zdolat cestou do velkého sálu.

Po oba víkendové dny si bylo možné na novoměstském zámku prohlédnout nejen vystavené svatební róby a doplňky, ale i zakoupit cokoliv z nabízeného zboží, které se svatby či projevu lásky týkají. Takže zamilovaní, kteří na svou drahou polovičku s dárkem do té doby jaksi pozapomněli, to zde mohli velmi rychle napravit.

A bylo z čeho vybírat: přáníčka, šperky, boty, kosmetika, květiny, nechyběly ani sladké dortíky.

Slavnostní promenáda

Na ty, kdo na výstavu dorazili v sobotu nebo neděli v deset nebo ve čtrnáct hodin, navíc čekal doslova bonbónek na dortu: přehlídka svatebních modelů. Umě je pokaždé před plně zaplněným velkým sálem předváděly nejen půvabné modelky, ale i jejich doprovod. Po molu si tak po boku krásných dívek vykračovali dospělí partneři, malé slečny, ale i mladík ve slušivém oblečku! Přihlížející neváhali vždy jejich zprvu nesmělou, o to upřímnější promenádu ocenit bouřlivým potleskem.

„Je naprosto neuvěřitelné, že velký sál zámku byl obsazen do posledního místečka.

Velký dík patří našim krásným modelkám a modelům a všem, co pomáhali," rozplývá se hlavní pořadatelka Jitka Leixnerová Brandejsová.