Všichni se mohou těšit na velmi kvalitní a pestrý program. „Jako první vstoupí na pódium známý herec a především písničkář Jiří Schmitzer. Dále přivítáme českou kapelu UDG s jejich skvělými hity Kurtizána nebo Hvězdář. Následovat bude vystoupení slovenské skupiny The Backwards, která rozezní své kytary a bubny v písních slavných The Beatles. Před třetí hodinou začne hrát dívčí rocková kapela K2 a hned po ní můžete rozvlnit svá těla v rytmu reggae s kapelou Švihadlo. Dalším tahákem bude ansábl hráčů na ukulele Ukulele Troublemakers, kteří u nás budou vystupovat již podruhé. Sobotní pivovarský večer zakončí kapela, která nechybí na žádném pořádném festivalu nebo slavnostech Charlie Straight," uvedla za pivovar Markéta Flousková.

Investice pro další prosperitu

Návštěvníci také uvidí, jak po dlouhých letech postupných rekonstrukcí konečně vypadá definitivní podoba pivovaru. Během letošního jara a léta se totiž areál podařilo stavebně dokončit. Nově opravená je čelní stěna pivovaru směrem do Dobrošovské ulice. Kompletně se přestavěla také budova vrátnice a objekt hned u vstupu se změnil v moderní školicí centrum. „Zde bychom chtěli pořádat semináře a školení pro obchodní partnery, majitele a provozovatele restaurací a další odběratele našich piv. Bude zde také moderní počítačové středisko pro výcvik zaměstnanců. Myslím si, že jsme konečně doladili pivovar tak, abychom se za jeho podobu nemuseli stydět," uvedl ředitel pivovaru Josef Hlavatý.

V areálu došlo také na dostavbu skladovacích prostor, s jejichž nedostatkem se pivovar dlouhodobě potýkal. Primátor, známý jako „specialista na speciály", má totiž široké portfolio piv, právě to je však náročné na skladování. Už na jaře také po dvaceti letech došlo k obnově stroje na stáčení piva do láhví.

„Všechny klíčové investice z posledních let směřují k tomu, aby měl pivovar moderní technologii s důstojným zázemím a mohl dále prosperovat," říká ředitel pivovaru.

Právě s ohledem na všechny investiční akce se termín tradiční akce Den otevřených dveří s Primátorem posunul z května na zítřek.