Sluníčko nás provázelo celý den a děti si vedly opravdu dobře. Zázemí nám poskytli místní hasiči, v jejichž klubovně děti absolvovaly teoretickou část soutěže v podobě testů.

Poté následovala praktická část soutěže v náročné poznávací stezce, kde si děti ověřily své nabyté znalosti z oblasti poznávání našich savců, ptáků, bylin, dřevin a různých mysliveckých pomůcek.

Děti musely prokázat i své znalosti z kynologie, byli zde zástupci loveckých plemen psů a tentokrát ne na obrázku, ale ve skutečnosti.
Úkol to nebyl pro děti lehký, protože právě tato část bývá postrachem adeptů při skládání zkoušek z myslivosti, ale zvládly to i když se sem tam nějaká chybička vloudila.

Samozřejmě nechyběla ani střelba ze vzduchovky, tato disciplína byla posuzována v závěru samostatně.
Dětem držely palce nejen přítomní organizátoři a vedoucí kroužku ale i rodiče, kteří sem své děti přivezli.
Celá soutěž probíhala v příjemném přátelském ovzduší. Místní organizátoři se o nás opravdu starali, co se týká občerstvení, které bylo mimochodem opravdu výborné, a zajištění celé akce. Za to jim patří náš dík.

Každý z okresů si provedl samostatné vyhodnocení a předání cen. V kategorii A za okres Náchod zvítězila Vendula Chrásková, které předala putovní pohár vítězka loňského kola kategorie A Tereza Vlasáková, na druhém místě se umístil Tomáš Chmelík a třetí místo získala Jitka Marečková. V kategorii B se umístili v pořadí na prvním místě Tereza Vlasáková, na druhém místě Jiří Škoda a třetí místo patřilo Marii Škrabkové.

Poháry a věcné ceny předal soutěžícím osobně předseda Okresního mysliveckého spolku v Náchodě Zdeněk Zocher, který přijel spolu se svojí manželkou děti v této soutěži podpořit.

Máme radost z úspěchu dětí a z toho, že mají o přírodu a myslivost zájem. Doufáme, že do budoucna začnou v okrese Náchod pracovat další kroužky tohoto typu a budeme moci uspořádat okresní kolo ZST i u nás na Náchodsku. (Jitka Vaňková Přibylová)