Vousatý a urostlý fešák s tetováním měl soutěžní číslo sedm. „Vítězství jsem vůbec nečekal," řekl nevěřícně hned po vyhlášení a dodal, že mezi soutěžícími necítil žádnou rivalitu, pochvaloval si skvělou atmosféru a ocenil nová přátelství i možnosti, které mu prvenství přinese.

Finalisté se v průběhu večera, který moderovali Karel Voříšek a Sandra Parmová, převedli v několika disciplínách. Promenádovali se ve spodním prádle, odpovídali na otázky známých osobností a pobavili obecenstvo během volné disciplíny. V té někteří tančili, zpívali i ukázali vypracovaná těla. Jeden z finalistů se dokonce „vcucnul" do obrovského nafukovacího míče.

Na druhém místě prestižní soutěže skončil třiadvacetiletý student Tomáš Dvořák z Litomyšle. Na třetí místo porota umístila o rok staršího Miroslava Dubovického z Litoměřic.

Vítěz bude Českou republiku zastupovat na klání Mister International. Další muži v pořadí poletí na soutěže Mister Global, Mister Universe a Mister Universe Continents. Výherci také dostali různé věcné ceny.

Výtěžek z akce každoročně putuje na charitativní účely. „Letos bude věnován Martinu Zachovi, vítězi Muže roku 2009 na jeho rehabilitaci po těžkém úraze, stacionářům Nona a Cesta a Domovům na Třešňovce," uvedl pořadatel akce David Novotný.