Členové Magické lóže M. S. Patrčky tímto vyzývají všechny fanoušky a obdivovatele kouzelnického umění, aby v sobotu od 13.00 hodin zavítali do areálu Muzea magie.

„Budete mít příležitost svá kouzla předvést odbornému publiku, zjistit k čemu vaše rekvizity slouží, prohlédnout si muzeum, včetně praktických ukázek a následně se zúčastnit pravidelné Magic Party, a to od patnácti hodin. Účast na této akci pro vás bude bezplatná," slibuje za členy Magické lóže M.S. Patrčky Martin Langr a dodává, že mnoho diváků se nechá rádo kouzly bavit a přemýšlí nad tím, „jak je to možné". Řada z nich však také nějaké to kouzlo umí předvést.

„Několik zájemců o kouzla se už ukázalo na naší první Magic party a jelikož jedním z cílů Muzea magie je i popularizace kouzel jako zábavy, rozhodli jsme se pro tuto vyzvu," vysvětluje velmistr magické lóže Miloš Malý a připomíná, že v muzeu se kouzlí pro všechny věkové kategorie.

Nová sezona v Muzeu magie v Jaroměři začala v sobotu 7. května, a to už tradičně kouzelnickým představením pro veřejnost.

„V letošním roce jsme zahájili už osmou sezonu. V té loňské naše muzeum navštívilo přes tisíc návštěvníků a uspořádali jsme devět akcí s kouzelnickým programem pro veřejnost. Věřím, že i letos bude zájem návštěvníků obdobný," míní ředitel muzea Karel Kašpar.

Velmistr magické lóže ho doplňuje: „V minulém roce jsme završili a oslavili pětadvacet let existence našeho spolku. Na toto výročí chceme navázat i letos velkým večerním kouzelnickým programem v jaroměřském divadle, který se uskuteční 21. října. Diváci se mohou těšit už nyní."

Muzeum magie se nachází v Jaroměři nedaleko koupaliště na Úpě. Je otevřené vždy o víkendech a svátcích od 10 do 16 hodin. V jeho areálu je k vidění i historická „komediantská" maringotka, výstava zahradní keramiky, středověké popraviště i pohádkové bludiště pro děti. Pravidelné programy pro veřejnost začínají každou první sobotu v měsíci od 15.00 hodin.