Letošní ročník se už nekonal tradičně na vyhlášené Prodance, ale byl přemístěn na Čerťák, který je od původního místa vzdálen jen pár stovek metrů.

„Prodanku jsme museli opustit, protože se tam začalo stavět. Čerťák je ale také dobrý kopec. Snad se tu stavět nebude, další kopec už k dispozici není," vysvětlil jeden z pořadatelů Josef Řezníček.

Když byla akce na Čerťáku, tak jak jinak ji pojmout, než čertovsky. Na kopci se to hemžilo čerty, a to od těch malých až po dospělé. Vozidel na sjíždění kopce bylo pramálo, ale pořadatelé přestrojení za čerty dokázali pobavit diváky, kterých se tradičně dostavilo velké množství, i tak. Účastníky zřejmě odradil mráz, kdy rtuť teploměru ukazovala k osmi stupňům pod bod bodem mrazu a absence sněhu.

„Pár posádek se podařilo dát dohromady, jen tu chybělo nějaké speciální vozidlo. Nesešli jsme se ale na nějaké závody, nýbrž začít zvesela poslední den v roce, a to se snad podařilo," doplnil Řezníček.

Pro vymrzlé měli pořadatelé připraveno také něco k zahřání. Čaj, svařák či polévka alespoň trochu zahřály žaludky.

Sjezd na Čerťáku úspěšně zahájil poslední den v roce a prokřehlí a pobavení diváci i odvážní jezdci se po jeho ukončení rozešli do svých domovů k obědům, aby se po nasycení a zahřátí mohli připravit na večerní silvestrovské oslavy.