Každý z účastníků zpracuje vybrané zadání, pokusí se drobným architektonickým zásahem vylepšit veřejný prostor, vdechnout danému místu nový smysl a zpříjemnit tak život ve městě. Hlavní program završí procházka pro veřejnost a prezentace jednotlivých projektů, a to v neděli 5. října od 14 hodin. Sraz se uskuteční před radnicí.

Doprovodný program, který uvítají hlavně milovníci kávy a děti, se uskuteční téhož dne na místní tržnici. Toto jindy v neděli tiché místo neobvykle ožije. V kavárně bude možné stylově ukončit souběžně probíhající týden kávy a při posezení na plácku před tržnicí, při dešti i uvnitř jednotlivých stánků, bude dost prostoru probrat architektonické i jiné závažné otázky. Tržnice bude otevřena od 13 hodin.

Den architektury je celosvětově rozšířenou akci, která si vytyčila nelehký úkol pokusit se dostat architekturu do podvědomí široké veřejnosti. V České republice stojí za jeho pořádáním pražské o. s. Kruh, které si během čtyř ročníků vytvořilo hustou síť spolupracovníků ve všech regionech.