Čtvrteční program za ještě poměrně chladného počasí zahájili v dopoledních hodinách vzájemnými zápasy žáci základních škol, kde se hrálo formou přehazované.

V odpoledních hodinách byly zahájeny kvalifikační utkání dospělých, kteří tvořili dvě skupiny po čtyřech družstev.

V pátek dopoledne se odehrál turnaj základních škol druhého stupně, kterého se zúčastnily i děti z polské základní školy, tato utkání se již hrála formou klasického volejbalu. V utkáních 7. 8. třída základních škol si vítězství vybojovala polská škola.

V odpoledním programu pokračovala kvalifikace dospělých, kteří bojovali o postup do finálových utkání, které se odehrály v sobotu.

V pátečním programu bylo mezi zápasy možné shlédnout exhibici párů, kterou divákům předvedli ligoví hráči.

V sobotním dopoledním programu již v silném slunečním žáru se odehrál zbytek kvalifikačních zápasů, aby se rozhodlo o tom, kdo bude bojovat ve finále o první čtyři místa.

V odpoledních hodinách byly vzájemné zápasy doplněny kulturním programem ve kterém se se svým vystoupením na ploše náměstí představily děti ze zájmových kroužků z DDM Domino Hronov.

Potom již přišly na řadu vzájemné zápasy o první čtyři příčky, ty se odehrály za úporného vedra a hráči v závěru již bojovali z posledních sil.

Ve finálových utkáních si nakonec vítězství vybojovalo družstvo ve složení Věra Daňková, Jitka Šnajdrová a Oldřich Manich.

Turnaj v beachvoleybalu na náměstí se ukázal jako dobrý nápad, který si pochvalovali nejen hráči, ale i diváci, kteří se přišli na vzájemné zápasy podívat.

Jedinou neovlivnitelnou vadou turnaje byl prudký zlom teplot, které ze čtvrtečního chladu přešly do sobotního úporného vedra. Počasí se ale poručit nedá a pořadatelé již plánují, že by se tyto turnaje mohly na náměstí opakovat.

Jiří Mach