V Jaroměři jedli rozsvítí už25.listopadu

Už v pondělí vyrazili zaměstnanci jaroměřských technických služeb do Rožnova, odkud jim vánoční strom nabídli manželé Pártlovi. „Je to jedle a stavěli jsme ji na náměstí hned v pondělí. Po ozdobení už jsme včera zkoušeli i zkušební rozsvěcení. Do tmy se ale naplno rozsvítí dnes zároveň s rozsvícením pouličního osvětlení,” prozrazuje ředitelka Technických služeb Jaroměř Hana Paulusová. Kromě tohoto hlavního stromu budou do tmy zářit i rostoucí stromy na sídlišti Zavadilka a na Jakubském předměstí. „Ozdobený strom se rozsvítí dnes večer i v Josefově. Smrk rostl v Jaroměři a darovali nám ho manželé Balcarovi,” doplnila Hana Paulusová.

Broumovský smrk je z Ruprechtic

Od úterka stojí strom i na broumovském Mírovém náměstí. Také on byl městu darovaný. Je to smrk a jelo se pro něj do Ruprechtic. „Za pokácení nám ho daroval Roman Mašat. Hned v úterý jsme ho začali zdobit a od středy je připraven na rozsvícení,” řekl nám ředitel technických služeb Josef Vlček. Adventní program na broumovském náměstí začíná v neděli 16:30 hodin pohádkou a rozsvícení je naplánováno na 17:30. Poté ještě v sále infocentra vystoupí jazzové formace Jazz Generation.

V Hronově se rozzáří dar z Rokytníku

Rovněž v úterý dopoledne osadili pracovníci technických služeb i hronovské náměstí. Třináctimetrový smrk městu daroval soukromý majitel Milan Kijak ze svého pozemku v Rokytníku. Po osazení stromu před Jiráskovo divadlo se pustili elektrikáři do jeho nazdobení, tak aby bylo vše připraveno na slavnostní rozsvěcení, které je naplánováno již na tuto první adventní neděli v podvečer.

Polický strom je z Ostašské ulice

Ve středu dopoledne zaměstnanci technických služeb vztyčili vánoční strom na Masarykově náměstí. Vzrostlý smrk pochází z lokality Ostašské ulice. „Dostali jsme několik nabídek na strom, ale většina z nich byla z nepřístupných míst, kde by byly velké problémy s jeřábem. Proto jsme se rozhodli pro smrk z této bezproblémové lokality,” vysvětlila polická starostka Ida Jenková.

Dnes se u stromu objeví i betlém, který bude oproti loňsku rozšířen o nové figury.

Stříbrný smrk přivezli z Jizbice

Včera byl vztyčen stříbrný smrk i před náchodskou radnicí. Také on to neměl z místa kde rostl na náměstí příliš daleko. „Je to krásný strom, darovali nám ho Balcarovi z Jizbice. Včera dopoledne byl postaven a dnes se začne zdobit, aby byl připraven na rozsvícení při první adventní neděli,” ujistila nás mluvčí náchodské radnice Nina Adlof.