Zastupitelé s vlastníkem areálu diskutovali právě o záměru výstavby v této lokalitě. Někteří už dříve kritizovali nevhodnost supermarketu na tomto místě. Jednání se zúčastnili i zpracovatelé současného a nově připravovaného územního plánu. Podle kritiků totiž taková výstavba není zcela v souladu s územním plánem, nepatří zkrátka do centra města.

Co vše se ale na schůzce řešilo a jaké po ní mají zastupitelé názory, to zůstává za zavřenými dveřmi. Dohodli se totiž, že až do dalšího jednání se k věci nebudou vyjadřovat.

„Můj názor na celý investiční záměr se nezměnil," uvedl jen opoziční zastupitel Jan Ježek. Více na otázky Deníku neodpověděl s tím, že zastupitelé se domluvili, že obsah pondělní schůzky na žádost investora nebudou nijak komentovat.

Stejně reagoval zástupce firmy. „Relevantní závěry k investičnímu záměru budou zveřejněny po dubnovém zastupitelstvu," odpověděl na dotazy Deníku Jan Grüner z představenstva JTH Holding.

Obsah jednání alespoň částečně naznačila mluvčí radnice Nina Adlof ve schválené tiskové zprávě: „Investor představil zastupitelům svůj podnikatelský záměr a odpovídal na celou řadu dotazů. V rámci diskuze se hovořilo také o participaci města a případné možnosti prodeje některých částí pozemku současného majitele."

O záměru výstavby obchodního centra budou zastupitelé znovu diskutovat 7. dubna, a to opět na uzavřeném pracovním jednání. Jasné stanovisko by pak mělo zaznít na veřejném jednání zastupitelstva města Náchoda, které se bude konat v pondělí 14. dubna od 16:30 hodin v přednáškovém sále městského divadla.

Vlastník pozemků chce na místě vybudovat obchodní centrum. Supermarket bude pro společnost Ahold, která koupila síť Interspar, jejíž obchod tam měl stát původně. Na záměru se tak nic nemění.

Projekt nazvaný investorem Obchodní centrum Náchod má vyrůst na ploše 25,7 tisíce metrů čtverečních, prodejní plocha supermarketu má mít 3,4 tisíce metrů, plocha pro drobné obchody bude v rozsahu dalších 4,1 tisíce metrů čtverečních.