Zajímavostí je, že tato čtyřnohá krasavice, jež patří Kristýně Velackové z Doubravice u České Skalice, obdržela vítězný pohár na stejné soutěži i před třemi lety a letos své kvality znovu všem potvrdila.

V čele poroty zasedl Zdeněk Srstka

„Soutěže se zúčastnili psi, mezi nimiž převažovali míšenci různých ras, ve třech kategoriích. V malých plemenech se jich předvedlo padesát sedm, středních bylo sedmdesát a těch největších se dostavilo třicet čtyři," informoval kynolog Oldřich Prouza.

Tito nejlepší přátelé člověka se ucházeli o několik titulů, jak mezi návštěvníky, tak mezi odbornou porotou. V té zasedly kromě odborníků na kynologii také známé tváře milovník zvířat, herec a kaskadér Zdeněk Srstka s manželkou Alenou či imitátor Václav Faltus.

Hodnotil podle veselosti pejska

„Soutěže jsem se zúčastnil zcela poprvé a byla to pro mě velká pocta a nádherná životní zkušenost. Nebylo jednoduché vybírat ty nejhezčí, koukal jsem vždycky na veselost pejska, ale takoví byli snad všichni," zhodnotil s úsměvem Václav Faltus, který je sice větším příznivcem koček a kocourů, ale jak dodal, po tomto zážitku začíná o pejskovi uvažovat.

Porota během dne rovněž hodnotila další divácky atraktivní soutěže.

Jako první byla vyhodnocena kategorie Dítě a pes. Porota měla opravdu nelehkou roli, po dlouhé poradě na stupínek nejvyšší poslala roztomilou Sylvii Tylšovou z Červeného Kostelce s pejskem Charliem.

Divácky nejočekávanější byla asi kategorie podobnost pána a psa, kde byly k vidění leckdy opravdu úžasné kostýmy a módní doplňky. Nakonec zvítězil pejsek Šofík Tomáše Málka z Trutnova, který ladil se svým pánem v havajském stylu. Tato dvojice měla štěstí i v soutěži skupin, jelikož s dalšími dvounohými a čtyřnohými kamarády vytvořili indiánskou skupinu v čele s náčelníkem.

Cenu diváků Miss pes získal Fík Petra Lexmana ze Žernova.

Pořadatelé z kynologického centra Sultán mohli být spokojení. Letošní ročník se vydařil, o čemž svědčil i rekordní počet přihlášených psů, kterých v minulých letech bývalo až o čtyři desítky méně.

V pestrém celodenním programu návštěvníky pobavily také ukázky práce psovodů Městské policie Jaroměř, canisterapie, agility nebo červenokostelečtí musheři z klubu Metuje.