Z rukou ředitelky Oblastního spolku Českého červeného kříže Náchod Lenky Zelené si za deset odběrů převzalo bronzovou medaili třináct dárců krve a za dvacet odběrů bylo stříbrnou medailí odměněno deset dobrovolných dárců. Čtyřicet odběrů krve postoupili čtyři dárci, ti všichni obdrželi zlatou medaili. Největší obdiv a uznání si oprávněně zasloužili Jaroslav Novák a František Takáč, za to, že absolvovali více jak osmdesát odběrů krve. Ti byli za tuto záslužnou aktivitu oceněni nejvyšším uznáním, Zlatým křížem 3. třídy.

„Darování krve je pro nás samozřejmostí a o finanční kompenzaci jsme nikdy nepřemýšleli. Pokud nám to zdraví dovolí, tak budeme krev darovat i nadále" shodli se oba držitelé Zlatého kříže.

Všem oceněným poděkovala za absolvované dobrovolné odběry také starostka Hana Nedvědová a kromě gratulace a květiny dostali na upomínku této slavnostní chvíle obrazovou knihu o Hronově.

Na závěr ještě zazněla prosba, aby v této činnosti nadále pokračovali a pomohli tak zachránit životy těm, kteří tuto vzácnou tekutinu nutně potřebují. Tento slavnostní akt zpestřili krátkým hudebním programem žáci ZUŠ v Hronově. Po ukončení byli všichni ještě pozvání na malé pohoštění.