„Kurzy vedou zkušení instruktoři s dlouholetou praxí. Přítomný bude i zkušební komisař," říká provozovatel střelnice Pavel Netík a dodává, že se zájemci musí hlásit s dostatečným předstihem, jelikož je o tuto novinku značný zájem. „První termín už je zcela zaplněný. Uskuteční se v sobotu 9. července a bude určený především pro ty, kteří dělají zkoušky v srpnu. Další kurzy budou postupně následovat," sděluje provozovatel střelnice.

Součástí kurzu nebude pouze teorie, ale všichni účastníci se naučí zbraň také ovládat. Seznámí se i s tím, jak ji nejlépe při střelbě držet, jak rozložit a složit.

Samotný kurz bude mít dvě části. Ta první potrvá sedm hodin a uskuteční se měsíc před zkouškami. Druhá část, ve stejném rozsahu, pomůže osvojit nabyté vědomosti, a to těsně před zkouškami.

„Všechny zájemce dokonale proškolíme ze základních pravidel bezpečného zacházení se střelnými zbraněmi. Tento druh přípravy je v první řadě zaměřený na úspěšné zvládnutí zkoušky odborné způsobilosti," vysvětluje Netík.

Účastníci si také zastřílí na pětadvacetimetrové střelnici s inteligentním terčovým systémem, na padesátimetrové střelnici s projekčním terčovým systémem a na šestnáctimetrové interaktivní projekční střelnici, které se nacházejí v nejmodernějším komplexu krytých střelnic ve střední Evropě.

„Kurz u nás si užijete! Naším cílem je, aby všichni získali potřebné informace a dovednosti, naučili se střílet, ale zároveň si kurz užili a byl pro ně zážitkem," přál by si Pavel Netík.

Kdo ještě svou zbraň nevlastní, na střelnici mu ji zapůjčí. Zájemci budou mít možnost si na místě zbraň i zakoupit. Centrum Walzel je majitelem licence na prodej zbraní a stalo se i prodejním zástupcem české zbrojovky.