V souvislosti s touto volbou vyzval Andrese zastupitel Petr Fejfar (Sdružení nezávislých kandidátů, US-DEU Vzhůru Skalice), aby prozradil, jaké věci bude ve funkci prosazovat.

„Budu pokračovat v rozdělaných věcech a akcích, na nichž pracoval bývalý místostarosta Daňsa. Budu se snažit získávat granty pro město, pokud mi to v krátkém období půl roku bude umožněno. Chtěl bych pomoci vedení města v běžné agendě. Mojí prioritou je podpora bytové výstavby ve městě," nastínil Andres. Zastupitel Fejfar pak Andrese požádal, aby do příštího zasedání předložil obecnou formou podporu takového druhu výstavby.

Dalšího zastupitele Zbyňka Šrůtka (Sdružení nezávislých kandidátů Pro město) zajímalo, jak bude řešena pozice architekta města, kterou dosud Andres vykonával, a zda by nešlo o střet zájmů, když se stane místostarostou.

„Pan Andres ukončí činnost městského architekta k 31. březnu a dále bude vykonávat tuto práci v rámci pozice místostarosty bez nároku na plat," odpověděl starosta Tomáš Hubka (Sdružení ODS, NK).

Protože Andres bude funkci místostarosty vykonávat jako neuvolněný, rozpoutala se živá debata související s jeho měsíční odměnou. Městem byl sice předložen návrh na odměnu ve výši 20 tisíc korun měsíčně, to ale Fejfar rozporoval s tím, že by měla být tato odměna v plné výši v souladu s vyhláškou, což je více než navrhovaná částka. Nakonec zastupitelé schválili částku 26 040 korun s tím, že Andres bude jako místostarosta úřadovat vždy ve dvou úředních dnech v týdnu, to je v pondělí a ve středu.

Po volbě místostarosty se po zesnulém Josefu Daňsovi stal novým členem rady města profesionální hasič Josef Hanek (Sdružení NK) a novým zastupitelem Jiří Musil (Sdružení NK), farář Církve československé husitské.

Hynek Šnajdar