VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Většina pseudokuchařů by zasloužila tělesné tresty

Hradec Králové - /VIDEO, FOTO/Hostem on–line rozhovoru Deníku byl moderátor a jeden z pořadatelů Gurmán festivalu Ivan Vodochodský.

30.4.2010 2
SDÍLEJ:

On-line rozhovor s kuchařem Ivanem Vodochodským ve čtvrtek 29. dubna 2010.Foto: DENÍK/Jan Jelínek

1. Co chystá za překvapení na novém festivalu Gurmán?
2. Kdo je pro něj v kuchyni vzorem?

Ivan Vodochodský odpovídal ve čtvrtek 29. dubna od 10 do 11 hodin.

Je kuchař, moderátor i herec v jedné osobě. Čím se však cítí být on sám víc? „Mám to tak spravedlivě rozdělené. Záleží na období,“ říká při on–line rozhovoru Hradeckého deníku Ivan Vodochodský, který už za jediný den odstartuje premiéru Gurmán festivalu, na němž se představí kuchařská esa, restaurace, hospůdky a pivovary nejen z východních Čech.

Brány Festival parku, kde se dvoudenní akce koná, se otevřou v sobotu 1. května po 10. hodině.

Vše o festivalu Gurmán čtěte zde. Zde najdete tipy, programy, zajímavosti.

Jakou kuchyni máte nejradši? A co nejvíce vaříte doma? Zdravé vegetariánské jídlo, českou svíčkovou se šesti, nebo zkoušíte exotiku? (Kárl fon bánhóf)

Já rád všechno, kromě sojového masa. Brrrr.

J
aký máte názor na nejobyčejnější, ale dnes téměř opovrhované klasické české pokrmy, jako buřt s cibulí, ohřívané dietní párky s hořčicí, vaječný chleba, prachobyčejný vepřový řízek s bramborami. (kakamil)
Klasika je super! Ale musí být kvalitní. Když gothaj, tak z masa a ne ze soji a drůbežích separátů. Mimochodem, všichni kuchaři mají nejraději právě takové „prasárničky“ – bůček, sekačku, taliána, tláču.

Už jste někdy měl nechuť k vaření? A kdy to bylo? (Karel)
Ale měl a několikrát. Asi nejvíc, když točíte druhý den, máte za sebou 10 dílů a jídlo se nedaří a nedaří…

Půjdete k volbám? A když to jídlo - tak uvařil byste radši Paroubkovi nebo Nečasovi? (Zdeněk Němeček)
Raději Nečasovi, tomu druhému ani omylem. I když, jednou jsem se vsadil a kdybych prohrál, tak jsem jim vařil na kampani. Naštěstí k tomu pak nedošlo. Ale v neděli na Gurmán festivalu uvařím (a rád) knížetipáni.

C
o říkáte na to, jak se Zdeněk Pohlreich chová ke kuchařům a majitelům restaurací ve svém pořadu? (Mirka)
Úplně skvěle! Proti Gordonu Ramsayovi, podle kterého je pořad převzat, je to ještě čajíček! A mezi námi, 90 procent majitelů restaurací a pseudokuchařů by si zasloužilo i tělesné tresty, protože to, co nám předkládají, je tristní! Ale když jsou strávníci ochotni to jíst?

V Thajsku jsem jedl smažené kobylky, sušené mořské koníky, hady, kočičky i pejsky. Ale nejvíc mi stejně chutnal Pad Thai s kuřecím. Co jste zkoušel vy exotického? (Tomáš Langer)
To samé co vy a ještě třeba mravence, hada, beraní oko…

Můžete
prozradit, co bude Zdeněk Pohlreich na Gurmán festivalu při svém vystoupení vařit? A bude možnost se s ním v areálu potkat? (Manasek)
Bude vařit jednoduché recepty z kvalitních surovin. V areálu ho určitě potkáte, protože vystupuje dvakrát. Počasí je trochu problém, ale jsme nachystáni!

C
hystám se na festival Gurmán. Byl to váš nápad s tímhle projektem do Hradce přijít. A proč zrovna sem, a ne do Prahy nebo třeba Brna? (Honza K.)
Proč do Prahy? Jsem Hradečák, tak to musí být v Hradci! Chceme ukázat kvalitní východočeské restaurace a výrobce.

Jste Hradečák, neplánujete, že byste si v Hradci otevřel nějakou hospůdku? (Petra H.)
No občas mě to pokouší, dostávám pravidelně nějaké nabídky, ale vždy rychle vystřízlivím.

C
o bys mi doporučil za nějaký rychlý dobrý jídlo na který utáhnu každou roštěnku? (Hanz)
Je to jednoduchý. Tucet ústřic a v každý perla.

Zajímalo by mě, jaký jste zažil
v kuchyni největší trapas? (Eszter Csomogyi)
Těch bylo! Asi nejhorší bylo, když mi zkysla svatební polévka pro kamaráda. To se fakt nedá napravit.

Č
ím se cítíte být víc: kuchařem, moderátorem nebo hercem? (Jan)
Jak kdy, jsem od každého trošku…

Dobrý den, kdo je vaším kuchařským vzorem a proč? (Markéta)
Mám rád všechny dobré a poctivé kuchaře. Ale nejblíže mám k Zdeňkovi Pohlreichovi a Honzovi Punčochářovi, které také uvidíte na Gurmán festivalu.

Kdo je u vás doma králem kuchyně? (Zoltán Csomogyi)
No samozřejmě manželka, protože kdyby ona nevařila běžnou denní stravu, tak by děti, jelikož moje výtvory nejedí, pomřely hlady. Ale já vařím pro návštěvy!

30.4.2010 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Mezilečí opět na síti - elektřina se v obci rozběhla po 4 dnech

Ilustrační snímek.

Dvě večerní nehody v regionu

Šel na houby a místo hřibů našel protitankový granát

Martínkovice - Na podezřelý nález, naštěstí se ukázalo, že ne až tak nebezpečný, narazil v úterý odpoledne při procházení lesa náhodný houbař v Martínkovicích.

Kam za zážitky nejen o víkendu? Inspirujte se na novém webu Tipy Deníku

Chcete mít přehled o kulturních, sportovních a dalších akcích ve všech regionech? Pak navštivte naši stránku www.tipydeniku.cz, kde najdete fůru inspirace co podniknout nejen o víkendu.

AUTOMIX.CZ

GALERIE: Nejvtipněji naložené vozy na silnicích. Nákladem je vše, co si zamanete

Kromě přepravy cestujících je auto od nepaměti využíváno k převozu nákladu. A jak dnes uvidíte, je tím myšleno doslova jakéhokoliv nákladu. Připravte se na bizarní přehlídku převážených věcí všeho druhu, kdy vás už nepřekvapí ani auto naložené v dalším autě.

Šnajdr: Snažíme se přispívat k rozvoji paralympijské lukostřelby

Náchodsko - Ve druhé polovině července hostilo Nové Město nad Metují další elitní lukostřelecký závod handicapovaných, během něhož se přepisovaly hned ve čtyřech případech světové a ve dvou evropské historické tabulky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení