Společensko kulturní klání zdravotních sestřiček má za cíl upozornit veřejnost na to, že zdravotní sestry, přestože zastávají nelehkou práci, jsou nejen profesně obětavé, ale navíc se dovedou i spontánně bavit a odvázat.

Jak uvedl David Novotný, rodák z Náchoda, v jehož hlavě se celá soutěž před pár lety zrodila, stejně tak jako v předchozích ročnících, i v tom letošním bude ve finále bojovat o prestižní titul „Batist nej sestřička“ desítka zdravotních sester z celé České republiky.

Přihlásit sestru může úplně každý

„Právě nyní je ten správný čas pro posílání přihlášek do soutěže,“ řekl Novotný s tím, že přihlásit sestřičku mohou naprosto všichni.

„Je jedno kolik jí je let, jaká je její výška či váha… Zdravotní sestřičku může do soutěže přihlásit v podstatě kdokoliv lékař, pacient, kolegyně, rodiče, partner či děti. Přihlašovací protokol je k dispozici na adrese: www. nejsestricka.cz. Přihlášky se mohou posílat do 30. května.

Akce, jejíž finále se uskuteční v říjnu v náchodském Beránku, pomůže dobré věci. Finanční výtěžek totiž poputuje do Hospicu Anežky České v Červeném Kostelci, dále také do různých nemocnic v celé České republice.

Byl vyhlášen další ročník soutěže

Jak dále pořadatel David Novotný informoval, v souvislosti s vyhlášením letošního ročníku Batist nej sestřička se v Praze uskutečnilo setkání, na kterém nechyběla řada známých osobností kulturně společenského života či politické sféry. Setkání se zúčastnila i loňská vítězka soutěže zdravotní sestřička Monika Vytlačilová z Náchoda.

Mluvilo se především o zdravotnictví a práci zdravotních sestřiček, mnozí z účastníků setkání se svěřili se svými osobními zkušenostmi a vzpomínkami na nemocnice a jiná zdravotnická zařízení.

Na finálovém večeru v Náchodě se utká deset finalistek, které budou vybrány ze všech přihlášených zdravotních sestřiček. Čekat na ně bude několik disciplín, například módní přehlídka ve zdravotnickém oděvu, otázka z poroty či volná disciplína.

Přál by si finalistku z našeho regionu

„Každoročně byla ve finále některá ze sestřiček náchodského regionu, doufám, že nejinak tomu bude i letos,“ zakončil David Novotný.