Publikum se zasmálo třeba při soutěži Nej sestřička České republiky, která se konala v půli října v Náchodě. Známého psychiatra Jana Cimického zajímalo, na co by se jedna ze sestřiček finalistek vymluvila, kdyby přišla do ordinace k sexuologovi Radimu Uzlovi o den později.

Sexuolog radil

„Asi bych se vymluvila na to, že jsem měla včera opravdu kvalitní sex a tudíž jsem ho nevyhledávala ten den a přicházím o den později," odpověděla mu tázaná. Na to sexuolog Uzel, který také seděl v porotě, podotkl, že nejlépe je výmluvu vždy zakamuflovat tím, že člověk zaspal. Zavzpomínal, jak šel na živé vysílání do rádia do pořadu s Cimickým: „Přišel jsem tam o deset minut později, bylo deset hodin večer…, a Cimický řekl celému národu do rádia: Tak pan doktor Uzel zaspal."

Tomáš Magnusek.Otázku poroty kladl jedné ze sestřiček i náchodský filmař Tomáš Magnusek, avšak zaskočilo ho to: „Já tady celou dobu sedím a pozoruji a nevím, na co se mám zeptat. Co jste měla k večeři?" Na to mu jedna ze sester odpověděla, že kousek pizzy. „Ale jak na vás tak koukám, tak hodně malý. A co budete mít zítra k večeři?," ptal se Magnusek. Když se dozvěděl, že řízek, dodal: „Výborně, máte šest bodů."

Herečka Uršula Kluková se zase jedné z finalistek ptala, proč musí mít sestry vysokou školu, aby mohly pacienty píchat. „Já jsem píchala a vysokou nepotřebuju," chřenila se Kluková.

Když pořadatel charitativní akce David Novotný dostal jako poděkování kytici, kterou zdobily léčebné přípravky, na to konto bodoval u diváků herec a moderátor Lukáš Hejlík: „To je kytice, po které se dá i sjet."V náchodském Městském divadle Dr. Josefa Čížka volili Batist Nej sestřičku roku 2012.

Legrace z radnice

Žerty si neodpouští náchodský starosta Jan Birke, což dokázal i při Nej sestřičce. Děkoval, že nesedí vedle poněkud mohutnějšího filmaře. „Když sedím vedle Tomáše Magnuska, tak celé dvě a půl nebo tři hodiny, co trvají ty programy, nemohu dýchat. Tomáš sedí sám v přeplněném Beránku."

Že si nakonec umí udělat legraci i sama ze sebe prokázala místostarostka Nového Města nad Metují Bronislava Malijovská při otevření tamní psychiatrie po rekonstrukci. „Kdybych sem na psychiatrii měla jít, zamlouvám si pokoj číslo tři nebo osm. Ty se mi líbí nejvíc," žertovala.

Gorila se nudí

Politici rozesmáli také posluchače a účastníky rozhlasové debaty před krajskými volbami na Jiráskově gymnáziu v Náchodě. Diskutovalo se o novém pavilonu primátů v královédvorské zoo, kde žije z goril jen jeden samec. Nynější náměstek hejtmana Otakar Ruml upozorňoval, že zoo patří ještě samice Šinda, která je nyní v zoo v Moskvě na námluvách, a v Praze v zoo je samice Kamba. Moderátor Martin Veselovský se ptal, zda by se měly vrátit. Ruml odpověděl: „My, prosím vás, nechceme z tý Prahy brát. Ono se jí tam daří, kolektiv si tam zvykl na ni a ona si zvykla na kolektiv, proč bychom ji brali zpátky?"

Otakar Ruml

Veselovský se pak tázal Rudolfa Cogana. Cogan se chopil slova někteří přítomní už se smáli nahlas. „Ta gorila tam opravdu, já jsem tam na ní koukal třeba půl hodiny a on tam sedí na jednom místě. A je, totálně se nudí, jo…," líčil Cogan.