Z tohoto důvodu bude v termínu od 24. listopadu do 20. prosince 2014 zcela uzavřena pro pěší a cyklisty ul. Na Skalce a Na Strži včetně provizorní lávky přes řeku Metuji u Myslbekova mostu.

Objížďka, resp. náhradní trasa pro pěší, bude vedena ul. Bílkova, Myslbekova, Na Mokřinách, podél Intergrafu, ul. Jugoslávská, Drtinovo nám., ul. Lidická.

Stavební práce na mostě a na přilehlé komunikaci začaly v červenci. „Během samotné realizace došlo k demolici a k následné novostavbě mostní konstrukce a rekonstrukci přilehlého uličního prostoru v ulici na Skalce. V rámci právě probíhající rekonstrukce dojde ke sjednocení šířkového uspořádání komunikace, k realizaci nového odvodnění, k rekonstrukci zábradlí a k přeložce inženýrských sítí," uvedla mluvčí náchodské radnice Nina Adlof.

Z důvodu bezpečnosti chodců budou v ulici Jugoslávská od křižovatky Za Přádelnou po křižovatku do Drtinova náměstí instalovány dopravní značky "Pozor děti", snížení rychlosti na 30 km/h s dodatkovou tabulkou v pracovní dny od 7 do 15 hodin. "Je třeba dávat poozor na chodce, a to v obou jízdních směrech," upozornila Adlof.

Toto omezení se dotkne také docházení pravy dětí do základní školy na Drtinově náměstí. Doprava bude zajištěna pravidelnou linkou CDS Náchod, a to prý zdarma. Škola dětem vydá průkazky. "Ráno bude odjezd autobusu v 7:22 ze zastávky „Náchod prádelna", výstup na další zastávce - ZŠ Drtinovo náměstí (Staré Město)," popsala mluvčí radnice.

Odpoledne dle jízdního řádu CDS Náchod je odjezd autobusu od školy ve Starém Městě v 11:34, 14:34, 15:44 a výstup na provizorní zastávce "Náchod prádelna".

"Omlouváme se tímto všem občanům a zejména dětem za komplikace spojené se stavbou a prosíme všechny o důsledné dodržování dopravních omezení a ohleduplnost, řidiče upozorňujeme na možný pohyb chodců a hlavně dětí," zdůraznila Nina Adlof.

Na akci je předložena žádost o dotaci ve výši pětaosmdesáti procent z celkových výdajů. Veřejnou soutěží byly stavební náklady sníženy na částku 17,7 milionu. Nový most a přilehlý uliční prostor mají být dokončeny do 20. prosince.(ver)