Přestože do uzávěrky přihlášek, která je na konci ledna, chybí už jen pár dní, z obcí z Náchodska se do soutěže přihlásila jen obec Otovice a město Česká Skalice. Z celého kraje to ke včerejšímu dni bylo jen 12 obcí a tři města. V loňském roce získala v Královéhradeckém kraji obec Žernov Cenu veřejnosti a Náchod skončil druhý mezi městy.

„Přihlásili jsme se podruhé. Vloni se nám premiéra příliš nevyvedla, protože zrovna v období hlasování nám webhostingová firma, která naše stránky spravuje, dělala úpravy na propojení, takže jsme nemohli být plnohodnotnými soupeři. Doufáme tedy, že uspějeme letos,“ přeje si starosta Otovic Petr Novák.

Podle Novákových slov by na webových stránkách obce měla návštěvníky zaujmout na první pohled jejich grafika, kterou starosta považuje za velmi povedenou.

„Zajímavostí nových stránek je také propojení se zpravodajským serverem Naše Broumovsko. To znamená, že aktuální dění na Broumovsku, o němž se píše, se automaticky objeví i na našich webových stránkách. Naše obec byla první, která do toho šla,“ prozrazuje starosta.

Cílem soutěže je podpořit modernizaci místní a regionální veřejné správy prostřednictvím rozvoje informačních služeb poskytovaných občanům i specifickým skupinám uživatelů s využitím internetu a ostatních elektronických médií.