Upravují okruhy

„Ve čtvrtek 12. ledna odpoledne byly odstraněny všechny popadané stromy v úseku Odolov Paseky v Jestřebích horách. Včera odpoledne se projel celý úsek a zařízla se stopa. I na Pasekách upravíme okruh,“ zve na víkendové běžkování Zdeněk Špringr.

V úseku od Bílého kolu na Paseky ale musí běžkaři, kteří se tudy vydají, počítat v Bučině s přejezdy potoka a někde s mokrým podkladem. „Jinak nadcházející víkend by měl být pro běžkaře super, sněhu je dost! Občerstvení nabídne Jestřebí bouda i chata Čepelka.“

Dá se očekávat, že hodně živo bude zítra v Adršpachu pod Křížovým vrchem. Kromě toho, že je zde nyní upraven okruh pro bruslení, tak si zde dají dnes dostaveníčko dřevorubci při soutěži o Dřevorubce roku.

Za zimním sportováním zájemce mohou už dnes odvézt i skibusy, které od minulého týdne každou sobotu vyrážejí do Jestřebích a Stolových hor. Oranžová linka vyjíždí už v devět hodin z autobusového nádraží v Náchodě směrem na Odolov, a modrá ve 12.15 zaveze zájemce na polský Karlow.

Vleky? Jen někde

Vydatnějšího přídělu sněhu si budou moci užít i vyznavači sjezdového lyžování či snowboardingu. I když ti na Náchodsku takové možnosti jako běžkaři zatím nemají. Ze sjezdovek jsou dobré podmínky jen v Teplicích nad Metují ve Ski areálu Kamenec a na Janovičkách u Broumova. Například v Machově se vlek zatím tento víkend rozjet stále ještě nemůže. „Potřebovali bychom, aby přimrzlo. Snad příští týden,“ věří Tomáš Matyska v příchod opravdové zimy. Ani na Novém Hrádku není situace růžová tam se rozhodne aktuálně dnes ráno.