„Upozorňujeme veřejnost na stěhování policejních oddělení. Ze svých dosavadních působišť se dnes a zítra přesunou dva policejní útvary. Stávající telefonní linky ale zůstávají v platnosti,” říká tisková mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Obvodní oddělení PČR Náchod, které dosud sídlilo na Plhově, se stěhuje do budovy Územního odboru Náchod na Husovo náměstí. „Došlo zde k úpravě prostor a stěhováním dojde k jejich efektivnějšímu využití,” vysvětluje Eva Prachařová s tím, že ode dneška se mohou občané v případě potřeby obrátit na policisty Obvodního oddělení policie Náchod již v novém působišti mezi Čedokem a pivovarem. Stejně tak již dnes bude „dopravka” fungovat na Plhově.

Obvodní oddělení z Plhovské ulice bude mít nové působiště jak v hlavní budově, tak i v přilehlé vile, kde dosud sídlil dopravní inspektorát. „Vchod pro občany bude směrem od parku hlavním vchodem, tedy stejným vchodem jako na Územní odbor Náchod,” doplňuje Eva Prachařová. Úřední hodiny zůstávají nezměněny.

„V případě nejasností se informujte na ústředně Územního odboru Náchod 974 534 111 nebo na lince 158,” uvádí Eva Prachařová telefonní čísla, kde občané najdou pomoc.