V současné době se už připravují podklady pro výběrové řízení na rekonstrukci komunikace Na Honech. Jedná se o úsek od odbočky z hlavní silnice před Pasama až do samotné obce.

„Tato silnice je opravdu v havarijním stavu a potřebuje nutně opravit. Vše je také už odsouhlaseno osadním výborem Pěkov-Hony. Po dobu rekonstrukce bude přístup do obce komplikovaný, ale následně to vyváží komfortní příjezd k nemovitostem v obci," informovala starostka Police nad Metují Ida Jenková.

Další komunikací, kde je naplánována kompletní rekonstrukce, je silnice Ledhujská, která je ve velice špatném stavu. Realizace této akce je naplánována rovněž na tento rok.

Město si také vyčlenilo tři sta tisíc korun na běžnou údržbu a výspravu výtluků na svých komunikacích.

„Už po dva roky zadáváme tuto práci firmám, které provádějí lokální výspravy komunikací zažehlováním. S výsledky jejich práce jsme velmi spokojení, a tak v tom budeme pokračovat i v letošním roce. Je nám jasné, že se jedná o provizorní řešení, ale na pokládku nového povrchu finance nemáme a žádné dotační tituly na komunikace vypsány nejsou," vysvětlila starostka.

K realizaci je prý připravena řada dalších akcí, které by bylo nutné udělat, ale vše je závislé na financích či na přidělení dotací.

Velké otazníky visí nad komunikacemi které jsou ve vlastnictví Královéhradeckého kraje. Ty jsou prý také v havarijním stavu a nutně by potřebovaly zrekonstruovat.

„Už máme vyprojektovanou rekonstrukci ulice Ostašská, kde bychom byli rádi, aby došlo k její revitalizaci. Další komunikací, která by nutně potřebovala zrekonstruovat je průtah obcí Pěkov. Největším bolákem města je ulice Na Babí, ta je v havarijním stavu," uvedla výčet krajských komunikací starostka.

Zda se podaří i tyto silnice opravit prý záleží na kraji, ale ten zase čeká na přidělení dotací od státu.