Klíč působí v pevnostním městě v budově bývalé školy od 4. října 1986. Středisko volného času nabízí všem zájemcům, dětem i dospělým zábavu, poznání i poučení v pravidelných kroužcích, při příležitostných, spontánních a prázdninových činnostech.

Pravidelnou činnost více než 55 zájmových kroužků navštěvuje každoročně - od konce září do konce května kolem 695 účastníků - od batolat v Klubu maminek až po babičky navštěvující například orientální tance, po sebeobranu pro ženy a dívky.

Tatínkové, dědečkové i již zmiňované ženy, navštěvují v poslední době stále více počítačové a internetové kurzy.

Pro nejmenší dětičky nabízí Klíč spoustu zábavy nejen odpoledne – Hravé cvičení a Koťata, ale také dopoledne, kdy si děti od tří let hrají, zpívají, kreslí, lepí, tancují, a to vše bez maminky – ve Sluníčku a Klubíčku.

Sportovní vyžití u nás zájemci naleznou v podobě her v tělocvičně – Mičuda. Pro celou rodinu jsou tu sálové sporty. Jedním z velmi oblíbených kroužků je karate i aerobik pro děti a kondiční cvičení pro dospělé.

Taneční kroužky Step – step, diskotance, orientální tance úspěšně Klíč reprezentují na soutěžích především mažoretky Carmen sklízejí vavříny na přehlídkách a reprezentují Jaroměř na zahraničních soutěžích například na Grand Prix Europe. Jsou rozděleny do čtyř souborů podle věku dívek , a to již od čtyř let.

Klíč nezapomíná ani na kluky. Ti se mohou zapsat do, DrD – Fantasy, do šachů nebo do Pětice k „podzemkářům“. Oblíbený je též kroužek keramiky. Kdo rád maluje, vyrábí a stříhá, ten si přijde na své v Pastelce a Nenudě.

Pro dívky jsou tu Malá šikulka či Dívčí klub spojený s vařením a tvořením do domácnosti a Mix klub, což je něco jako cestovatelský kroužek spojený s různými zájmy dospívajících děvčat, jako je kosmetika, kadeřnice, kino, práce na PC. Také Kytary čekají na své příznivce, posezení u ohně se „sladkým dřevem“ v ruce… (red)