Sobotní program zahájí v 10 hodin první skladba kapely PuzzleJazz, která bude hrát prvorepublikové, válečné i poválečné hity před Masarykovým domem, hlavní budovou lázní. Návštěvníci si od rána budou moci prohlédnout lázně s průvodcem, který je seznámí například s historií lázní, vysvětlí možnosti procedur a popíše opravy, kterými lázně za poslední rok prošly. „Prohlídky proběhnou ve speciálních časových intervalech a poslední skupina bude mít možnost lázně navštívit v 15 hodin," říká organizátor prohlídek Jiří Ježek

Od rána také poběží program pro děti, stánkaři budou prodávat řemeslné výrobky i staročeské dobroty.

„To hlavní ale přijde až po dvanácté hodině. Do lázeňského parku přijede konvoj historických vozidel 16. obrněné divize a společně se uctí památka zesnulých ve 2. světové válce. Tento rok je speciální, slaví se 70. výročí velichovské mise, takže mimo obrněných vozidel se akce zúčastní i francouzský kreslíř Emmanuel Guibert," popsal program oslav ředitel lázní Martin Dűrrer.

Po uctění památky padlých se kolem třinácté hodiny slavnostně přestřihne páska znovuotevřených lázní. „Je to pro nás symbolický, ale přesto velice silný moment. Lázně už zhruba měsíc fungují, ale teprve slavnostním otevřením tuto událost hlásíme světu," řekla jednatelka provozující společnosti Alena Řípová.

Parkování je zajištěno hned u lázní při vjezdu do Velichovek od Jaroměře po pravé straně.