V našem regionu to dopadlo nejhůř v místní části Broumova Olivětíně, kde déšť spláchl z pole ornici. Voda s blátem a štěrkem se následně valila přes silnici, zasáhla čtyři rodinné domy a dostala se až na železnici. Bylo proto nutné zastavit provoz vlaků mezi Broumovem a Meziměstím, a to přibližně na čtyři hodiny.

Za broumovské profesionální hasiče to potvrdil Jiří Kolář, velitel směny B. „Vlaky jsem nechal zastavit už ve chvíli, kdy jsme přijeli na místo. Bylo nutné vyčistit koleje od bláta a nánosů štěrku," řekl Jiří Kolář a upozornil, že v opačném případě by mohlo by dojít i k vykolejení projíždějícího vlaku. „Teoreticky by se to stát mohlo. Koleje byly zanesené v úseku asi čtyř metrů a těžko říct, jestli by nánosy vlak protlačil, nebo ne," zamýšlel se velitel směny. „Každopádně to bylo nebezpečné, ale těžko říct, jak by to mohlo třeba dopadnout," krčil rameny.

Podle jeho slov na místo následně přijeli také drážní hasiči z České Třebové i pracovník Správy železniční dopravy, který dohlédl, aby trasa byla opět bezpečně průjezdná.

„Koleje jsme nemohli začít čistit hned. Trvalo, než přes ně voda přestala téct a opadla," upřesnil Kolář.

Podle velitele broumovské požární stanice Lukáše Plachty bylo třeba také pomoci lidem, jejichž domky stály bahnité vodě v cestě.

„Dva domy to zasáhlo více, dva méně. Voda se dostala do sklepů, kůlen, ale většinou ničila zahrady a okolí domů," popsal Lukáš Plachta. Hasiči proto čerpali vodu, myli komunikace a prostory okolo domů, odklízeli bahno. Na pomoc dorazili i broumovští dobrovolní hasiči a hasiči podniku Veba.

Jelikož to vypadalo, že se ještě nějaké přeháňky přiženou, hasiči spolu s pracovníky broumovských technických služeb umístili v okolí domů pytle s pískem, které by případnou vodu zastavily.

„Nikde jinde na Broumovsku ke komplikacím kvůli dešti nedošlo. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění, ani jsme nemuseli nikoho evakuovat," dodal Lukáš Plachta a ocenil i pomoc broumovských městských strážníků, kteří nainstalovali dopravní značky omezující rychlost a upozorňovali řidiče na zaplavenou silnici.

K dalším nepříjemnostem spojeným s přívalovým deštěm došlo v našem regionu i v Náchodě, kde voda zatopila frekventovanou silnici pod železničním mostem nedaleko nádraží. Vodu museli náchodští dobrovolní hasiči odčerpat.

Sobotní silné a ničivé deště zasáhly i další místa Královéhradecka. Nejhorší situace nastala v blízkosti Třebechovic pod Orebem, kde přeháňky způsobily záplavy většího rozsahu v obcích Výrava, Librantice, Jílovice, Jeníkovice a na dalších místech.