„Nechápu proč se musí v centru města měřit rychlost, když je tady padesátka a na začátku i na konci zařízení ukazující aktuální stav rychlosti vozidel,“ diví se řidič kamionu Alan Moudrý z Prahy. Strážníci se ale spíše ve svém měření zaměřili na jiné ulice než na páteřní dopravně přetíženou komunikaci.
„Poslední dvě měření rychlosti jsme prováděli v místech, která jsou zvláště nebezpečná,“ uvedl velitel strážníků Pavel Blatník. Šlo o ulice Zelená, Lidická, Jiráskova a Bezručova. Právě v těchto místech, která nejsou přímo v centru, se někteří řidiči skutečně „vyznamenali“. Měřením bylo zjištěno třicet případů překročení rychlosti a každému z neukázněných řidičů byla udělena pokuta tisíc korun.


Dopravní situace ve městě je kvůli nedokončenému silničnímu obchvatu tragická. „Digitální měřiče rychlosti jsou podle mě dobrou prevencí. Na řidiče určitě působí,“ říká starosta Tomáš Hubka. Někteří občané by uvítali zvýraznění přechodů na náměstí. „Asi by stálo za úvahu přidat tam výraznou fosforeskující barvu,“ uvedl Michal Ulrich z Vestce. (hyš)